Musaca de dovlecei
PrinteazaO reteta de musaca de dovlecei din: dovlecei, spanac, ceapa, sare, piper, unt, faina, lapte, oua si branza.
- 300 g dovlecei fara coaja
- 1/2 kg spanac
- 2 cepe
- sare
- piper
pentru sos:
- 50 g unt
- 50 g faina
- 1/2 l lapte
- 4 oua
- 100 g branza
Mod de preparare:
Fierbi dovleceii şi spanacul în recipiente separate. Când s-au fiert, pui în 2 tigăi spanacul şi dovleceii împreună cu câte o ceapă tăiată mărunt. După ce s-au călit, îi puneţi în două castroane separate.
Pregatesti sosul:
Amesteci untul cu laptele şi făina până formezi un sos. în fiecare castron pui câte 250 g de sos şi câte 2 ouă. Amesteci bine conţinutul ambelor castroane şi apoi adaugi în fiecare câte 50 g de brânză rasă. Ungi o tavă cu unt şi o tapetezi cu făină, apoi pui amestecul de dovlecei şi cel de spanac.
Pui tava în cuptor în bain-marie, timp de aproximativ 40-50 de minute.
Musaca de dovlecei
Pofta buna!