Musaca de dovlecei

Printeaza

O reteta de musaca de dovlecei din: dovlecei, spanac, ceapa, sare, piper, unt, faina, lapte, oua si branza.

Ingrediente:Musaca de dovlecei

  • 300 g dovlecei fara coaja
  • 1/2 kg spanac
  • 2 cepe
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 1/2 l lapte
  • 4 oua
  • 100 g branza

 

Mod de preparare:

Fierbi dovleceii şi spanacul în recipiente separate. Când s-au fiert, pui în 2 tigăi spanacul şi do­vleceii împreună cu câte o cea­pă tăiată mărunt. După ce s-au călit, îi puneţi în două castroane separate.

Pregatesti sosul:

Amesteci untul cu laptele şi fă­ina până formezi un sos. în fie­care castron pui câte 250 g de sos şi câte 2 ouă. Amesteci bine conţinutul ambelor castroane şi apoi adaugi în fiecare câte 50 g de brânză rasă. Ungi o tavă cu unt şi o tapetezi cu făină, apoi pui amestecul de dovlecei şi cel de spanac.

Pui tava în cuptor în bain-marie, timp de aproximativ 40-50 de minute.

Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.