Paste cu somon, în sos de verdeaţă
PrinteazaO reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi, spanac, file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa, smantana, supa de legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper.
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 250 g spanac
- 400 g file de somon
- 250 g taitei lati
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura faina
- 250 ml apa
- 250 ml smantana dulce
- 1 lingurita supa de legume
- 1-2 linguri mustar de Dijon cu verdeturi
- busuioc si patrunjel pentru ornat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toacă usturoiul şi ceapa. Se spală spanacul şi se lasă să se scurgă. Se spală somonul, se şterge şi se taie cuburi. Pastele se pregatesc conform idicatiilor de pe ambalaj. Se incinge uleiul si se prajeste pestele; se sareaza, se pipereaza si se scoate din tigaie.
Se călesc ceapa şi usturoiul; se adaugă apă şi smântână şi se dă în clocot. Se adaugă supa şi se mai lasă să fiarbă la foc mic cca 5 min. Se încălzeşte spanacul în sos, apoi se adaugă muştarul; se adaugă somonul şi se încălzeşte. Se serveşte cu paste şi se presară verdeaţă.
Paste cu somon, în sos de verdeaţă
Pofta buna!