Medalion de pasare cu sos de ou

Printeaza

O reteta de medalion de pasare cu sos de ou din: piept de pui, pesmet, lapte, oua, smantana, ulei, lamaie, faina, sare si piper.

Ingrediente:Medalion de pasare cu sos de ou

  • 600 g piept de pui
  • 50 g pesmet
  • 50 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 ml smantana
  • 50 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 30 g faina
  • 15 g sare
  • 2 g piper

 

Mod de preparare:

Pui ouale la fiert intr-o cratita cu apă. După ce s-au fiert, ră­ceşti ouăle şi le cureţi de coa­jă. Toci albuşurile mărunt. Freci gălbenuşurile rămase cu smântâ­nă până obţii un sos cremos, pe care îl amesteci cu măslinele to­cate mărunt. Adaugi vinul, zeama de lămâie şi sarea, piperul, după care amesteci totul cu albuşurile tocate.

Pregăteşti apoi medalioa­nele. Pieptul de pui îl pui la fiert în apă cu sare, după care îl dai prin maşina de tocat. Intr-un vas pui pesmetul înmuiat în puţin lapte, gălbenuşurile de ou, smântână, sarea şi piperul după gust şi apoi omogenizezi totul. Adaugi piep­tul tocat, amesteci bine, apoi, cu mâinile umede, faci mici medali­oane rotunde, groase de 1-2 cm, pe care le dai prin făină.

Pui me­dalioanele la prăjit în ulei încins şi le prăjeşti pe ambele părţi, după care le scoţi pe un şervet, să ab­soarbă uleiul. Aşezi medalioanele pe un platou împreună cu sos de ou alături. Poţi pune feliuţe de lămâie şi 2 roşii cherry.

Medalion de pasare cu sos de ou

Medalion de pasare cu sos de ou

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.