Medalion de pasare cu sos de ou
PrinteazaO reteta de medalion de pasare cu sos de ou din: piept de pui, pesmet, lapte, oua, smantana, ulei, lamaie, faina, sare si piper.
- 600 g piept de pui
- 50 g pesmet
- 50 ml lapte
- 2 oua
- 50 ml smantana
- 50 ml ulei
- 1 lamaie
- 30 g faina
- 15 g sare
- 2 g piper
Mod de preparare:
Pui ouale la fiert intr-o cratita cu apă. După ce s-au fiert, răceşti ouăle şi le cureţi de coajă. Toci albuşurile mărunt. Freci gălbenuşurile rămase cu smântână până obţii un sos cremos, pe care îl amesteci cu măslinele tocate mărunt. Adaugi vinul, zeama de lămâie şi sarea, piperul, după care amesteci totul cu albuşurile tocate.
Pregăteşti apoi medalioanele. Pieptul de pui îl pui la fiert în apă cu sare, după care îl dai prin maşina de tocat. Intr-un vas pui pesmetul înmuiat în puţin lapte, gălbenuşurile de ou, smântână, sarea şi piperul după gust şi apoi omogenizezi totul. Adaugi pieptul tocat, amesteci bine, apoi, cu mâinile umede, faci mici medalioane rotunde, groase de 1-2 cm, pe care le dai prin făină.
Pui medalioanele la prăjit în ulei încins şi le prăjeşti pe ambele părţi, după care le scoţi pe un şervet, să absoarbă uleiul. Aşezi medalioanele pe un platou împreună cu sos de ou alături. Poţi pune feliuţe de lămâie şi 2 roşii cherry.
Medalion de pasare cu sos de ou
Pofta buna!