Ghiveci de vara

Printeaza

O reteta de ghiveci de vara din: ceapa, ceapa verde, vanata, dovlecei, cartofi noi, boabe de piper negru, sare, ulei, morcovi, bulion, mazare verde, patrunjel verde si marar verde.

Inrgediente:Ghiveci de vara

  • 2 cepe potrivite
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 vanata
  • 2 dovlecei
  • 1 kg cartofi noi
  • 10 boabe de piper negru
  • sare
  • ulei
  • 4-5 morcovi
  • 2-3 ardei capia
  • 2-3 linguri cu bulion
  • 1 mana mazare verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura de marar verde

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele, apoi le tai: ceapa peştişori, cartofii şi vânata cuburi mari, do­vlecelul şi morcovii rondele, iar ardeiul fâşii.

Pui ceapa la călit într-un vas mare, cu 2-3 lin­guri de ulei. Când ceapa s-a înmuiat, adaugi morcovul şi ardeiul.

Laşi 3-4 minute pe foc şi amesteci.

Apoi adaugi cartofii, sare, piperul boabe şi apă cât să stea bine legumele în ea (să nu le acopere).

Pui capacul şi laşi până ce cartoful e aproape fiert, amestecând din când în când.

Adaugi dovleceii, vânătă, buli­onul, mazărea şi jumătate din verdeaţa toca­tă, apoi dai la cuptor.

Dacă e nevoie, adaugi puţină apă. Laşi 20 de minute. Serveşti cu restul de verdeaţă tocată mărunt.

Ghiveci de vara

Ghiveci de vara

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ghiveci de vara
  • retete ghiveci de vara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.