Ghiveci de vara
PrinteazaO reteta de ghiveci de vara din: ceapa, ceapa verde, vanata, dovlecei, cartofi noi, boabe de piper negru, sare, ulei, morcovi, bulion, mazare verde, patrunjel verde si marar verde.
- 2 cepe potrivite
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 vanata
- 2 dovlecei
- 1 kg cartofi noi
- 10 boabe de piper negru
- sare
- ulei
- 4-5 morcovi
- 2-3 ardei capia
- 2-3 linguri cu bulion
- 1 mana mazare verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura de marar verde
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele, apoi le tai: ceapa peştişori, cartofii şi vânata cuburi mari, dovlecelul şi morcovii rondele, iar ardeiul fâşii.
Pui ceapa la călit într-un vas mare, cu 2-3 linguri de ulei. Când ceapa s-a înmuiat, adaugi morcovul şi ardeiul.
Laşi 3-4 minute pe foc şi amesteci.
Apoi adaugi cartofii, sare, piperul boabe şi apă cât să stea bine legumele în ea (să nu le acopere).
Pui capacul şi laşi până ce cartoful e aproape fiert, amestecând din când în când.
Adaugi dovleceii, vânătă, bulionul, mazărea şi jumătate din verdeaţa tocată, apoi dai la cuptor.
Dacă e nevoie, adaugi puţină apă. Laşi 20 de minute. Serveşti cu restul de verdeaţă tocată mărunt.
Ghiveci de vara
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ghiveci de vara
- retete ghiveci de vara