Tartă de mălai

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: malai, unt, faina, praf de copt, zahar tos, oua, lapte dulce, rozmarin, sare, piper, smantan, branza telemea, ardei iute.

Ingrediente:Tartă de mălai

  • 225 g unt
  • 225 g făină
  • 225 g mălai
  • un pliculeţ praf de copt
  • 30 g zahăr tos
  • două ouă
  • 475 ml lapte dulce
  • o crenguţă de rozmarin
  • sare
  • piper
  • 300 ml smântână
  • 300 g brânză telemea
  • o linguriţă cu fulgi de ardei iute

Mod de preparare:

Intr-un bol mai mare se pune făina, mălaiul, praful de copt, jumătate de linguriţă cu sare şi piper după gust. Se adaugă laptele dulce călduţ, untul topit şi răcit şi ouăle. Se presară zahărul tos, roz­marinul spălat şi tocat mărunt, brânza telemea dată pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Se mixează toate ingredien­tele, şi compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.

Se nivelează şi se coace la foc potrivit 35-40 de minute sau până când, dacă introducem o sco­bitoare în compoziţie, aceasta iese curată. Se lasă să se răcească zece minute în tavă, apoi se scoate pe un grătar de bucătărie. Smântână se amestecă bine cu fulgii de ardei iute măcinaţi, sare şi piper după gust.

Fileurile de somon se spală, se scurg de apă, se ung cu muştar şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Tartă de mălai

Tartă de mălai

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pita de malai maramures

1 comentariu

  1. Interesanta rau reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.