Tartă de mălai
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: malai, unt, faina, praf de copt, zahar tos, oua, lapte dulce, rozmarin, sare, piper, smantan, branza telemea, ardei iute.
- 225 g unt
- 225 g făină
- 225 g mălai
- un pliculeţ praf de copt
- 30 g zahăr tos
- două ouă
- 475 ml lapte dulce
- o crenguţă de rozmarin
- sare
- piper
- 300 ml smântână
- 300 g brânză telemea
- o linguriţă cu fulgi de ardei iute
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare se pune făina, mălaiul, praful de copt, jumătate de linguriţă cu sare şi piper după gust. Se adaugă laptele dulce călduţ, untul topit şi răcit şi ouăle. Se presară zahărul tos, rozmarinul spălat şi tocat mărunt, brânza telemea dată pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Se mixează toate ingredientele, şi compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.
Se nivelează şi se coace la foc potrivit 35-40 de minute sau până când, dacă introducem o scobitoare în compoziţie, aceasta iese curată. Se lasă să se răcească zece minute în tavă, apoi se scoate pe un grătar de bucătărie. Smântână se amestecă bine cu fulgii de ardei iute măcinaţi, sare şi piper după gust.
Fileurile de somon se spală, se scurg de apă, se ung cu muştar şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Tartă de mălai
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pita de malai maramures
Interesanta rau reteta asta