Pulpa de miel cu crusta de mirodenii
PrinteazaO reteta de pulpa de miel cu crusta de mirodenii din: pulpa de miel, pesmet, cimbru, usturoi, patrunjel, coaja de lamaie, masline, miere, ulei de masline si unt.
- 1 kg pulpa de miel, dezosata
- 100 g pesmet
- 5 ramurele de cimbru, tocate marunt
- 4 catei de usturoi, taiati marunt
- 3 linguri patrunjel, tocat
- coaja rasa de la o lamaie
- 50 g masline, rondele
- 1 lingura miere
- 1 lingura ulei de masline
- 25 g unt
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 6/200′ C. Pentru crusta de plante aromate, amestecă pesmetul cu rozmarinul, pătrunjelul, usturoiul, coaja de lămâie şi rondele de masline. Asezoneaza cu sare si piper.
Aşază pulpa de miel pe un tocător de lemn, cu partea cu piele în jos. Ruleaz-o strâns şi leag-o cu sfoară. Pune-o pe un grătar, într-o tavă de copt. Unge pulpa cu miere şi presar-o cu pesmetul cu ierburi. Stropeşte cu ulei şi unge cu unt.
Dă carnea la cuptor circa o oră, la foc potrivit, apoi încă 1 minut, la foc mai iute. Scoate pulpa şi pu- ne-o pe un platou. Acoper-o cu folie si las-o minim 15 minute.
Pulpa de miel cu crusta de mirodenii
Pofta buna!