Pulpa de miel cu crusta de mirodenii

Printeaza

O reteta de pulpa de miel cu crusta de mirodenii din: pulpa de miel, pesmet, cimbru, usturoi, patrunjel, coaja de lamaie, masline, miere, ulei de masline si unt.

Ingrediente:Pulpa de miel cu crusta de mirodenii

  • 1 kg pulpa de miel, dezosata
  • 100 g pesmet
  • 5 ramurele de cimbru, tocate marunt
  • 4 catei de usturoi, taiati marunt
  • 3 linguri patrunjel, tocat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 50 g masline, rondele
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 25 g unt

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cupto­rul la 6/200′ C. Pentru crusta de plante aromate, amestecă pesme­tul cu rozmarinul, pătrunjelul, us­turoiul, coaja de lămâie şi ronde­le de masline. Asezoneaza cu sare si piper.

Aşază pulpa de miel pe un tocător de lemn, cu partea cu piele în jos. Ruleaz-o strâns şi leag-o cu sfoară. Pune-o pe un grătar, într-o tavă de copt. Unge pulpa cu miere şi presar-o cu pesmetul cu ierburi. Stropeşte cu ulei şi unge cu unt.

Dă carnea la cuptor circa o oră, la foc potrivit, apoi încă 1 minut, la foc mai iute. Scoate pulpa şi pu- ne-o pe un platou. Acoper-o cu folie si las-o minim 15 minute.

Pulpa de miel cu crusta de mirodenii

Pulpa de miel cu crusta de mirodenii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.