Piept de curcan cu sos de branza si tarhon

Printeaza

O reteta de piept de curcan cu sos de branza si tarhon din: piept de curcan, ulei de masline, usturoi, faina, smantana, branza, cognac, targon verde, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Piept de curcan cu sos de branza si tarhon

  • 800 g piept de curcan
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 200 ml smantana
  • 150 g branza cu mucegai albastru roquefort
  • 1 lingurita cognac
  • 1 legatura tarhon verde
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Caliti in ulei cateii de usturoi intregi, curatati de coaja. Cand se degaja aroma de usturoi, eliminati cateii si adaugati faina, smantana si cand aceasta este fierbinte, puneti cognacul si branza maruntita.

Tineti vasul la foc potrivit, pentru ca ingredientele se incalzeste uniform. Amestecati incontinuu, pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati tarhonul, zdrobit cat mai marunt si batut in mojar cu sare, piper si putina nucsoara.

Cand sosul incepe sa se ingroase, luati vasul de pe foc si dupa 5 minute, turnati-l peste carnea de curcan, prajita in ulei, in bucata intreaga, si taiata in felii.

Piept de curcan cu sos de branza si tarhon

Piept de curcan cu sos de branza si tarhon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.