Piept de curcan cu sos de branza si tarhon
PrinteazaO reteta de piept de curcan cu sos de branza si tarhon din: piept de curcan, ulei de masline, usturoi, faina, smantana, branza, cognac, targon verde, sare, piper si nucsoara.
- 800 g piept de curcan
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura faina
- 200 ml smantana
- 150 g branza cu mucegai albastru roquefort
- 1 lingurita cognac
- 1 legatura tarhon verde
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Caliti in ulei cateii de usturoi intregi, curatati de coaja. Cand se degaja aroma de usturoi, eliminati cateii si adaugati faina, smantana si cand aceasta este fierbinte, puneti cognacul si branza maruntita.
Tineti vasul la foc potrivit, pentru ca ingredientele se incalzeste uniform. Amestecati incontinuu, pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati tarhonul, zdrobit cat mai marunt si batut in mojar cu sare, piper si putina nucsoara.
Cand sosul incepe sa se ingroase, luati vasul de pe foc si dupa 5 minute, turnati-l peste carnea de curcan, prajita in ulei, in bucata intreaga, si taiata in felii.
Piept de curcan cu sos de branza si tarhon
Pofta buna!