Frigarui de porc
PrinteazaFrigarui de porc din: muschiulet de porc, rosii cherry, ardei gras, ulei de masline, seminte de mustar, patrunjel, sare, piper, ketchup dulce, ceapa verde, iaurt, suc de lamaie, sare, usturoi si marar.
Ingrediente:
- 1 muschiulet de porc
- 250 g rosii cherry
- 1 ardei gras mare
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita seminte de mustar
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- sare
- piper
pentru sosul rosu:
- 200 g ketchup dulce
- 2 fire de ceapa verde (si partea alba, si partea verde)
pentru sosul de iaurt:
- 250 g iaurt simplu
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- sare
- 2 catei de usturoi
- cateva fire de patrunjel
- cateva fire de marar
Mod de preparare:
Tai muşchiuleţul în jumătate sau în trei părţi, apoi tai fiecare bucată de carne în felii subţiri, pe lung.
Le stropeşti cu uleiul de măsline, le condimentezi cu seminţele de muştar, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust. Le laşi să se odihnească 30 de minute.
Cureţi ardeiul şi-l tai cuburi.
Introduci bucăţile de carne pe beţe de frigărui, alternând cu bucăţi de ardei şi roşii cherry, pentru ca la final să ai nişte falduri. Aşezi frigăruile pe grătarul încins şi le frigi bine pe toate părţile.
Pentru sosul roşu, amesteci kechupul cu ceapa tocată mărunt.
Pentru sosul alb, amesteci iaurtul cu usturoiul pisat, uleiul, zeama de lămâie, sare, după gust, şi pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt.
Serveşti frigăruile calde, cu sosurile de iaurt şi ketchup.
Frigarui de porc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- frigarui de porc
- retete de frigarui de porc
Astea sunt nebunie