Salata de paste cu sos alb

Printeaza

O reteta de salata de paste cu sos alb din: paste, sunca de praga, ridichi, ceapa verde, galbenusuri, ulei, lamaie, smantana, marar si sare.

Ingrediente:Salata de paste cu sos alb

  • 200 g paste
  • 200 g sunca de praga
  • 4-5 ridichi
  • 2 fire de ceapa verde

pentru sos:

  • 2 galbenusuri
  • 200 g ulei
  • 1 lamaie
  • 2 linguri cu smantana
  • marar
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, freacă gălbenuşurile cu puţină zeama de lămâie şi un praf dle sare. încorpo­rează treptat uleiul, ca la maiioneză. Din când în când, adaugă câte un strop de zeamă de lămâie.

La final, pune smântână şi mărarul tocat fin. Dacă sosul este prea gros, subţiază-l cu puţină apă. Amestecă sosul astfel obţinut cu pastele fierte separat şi scurse bine de apă, şunca tăiată cuburi mici, ridichile felii şi cea­pa verde rondele.

Potriveşte gustul de sare şi lasă la rece câte­va minute ca să se între­pătrundă aromele.

Salata de paste cu sos alb

Salata de paste cu sos alb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.