Salata de paste cu sos alb
PrinteazaO reteta de salata de paste cu sos alb din: paste, sunca de praga, ridichi, ceapa verde, galbenusuri, ulei, lamaie, smantana, marar si sare.
- 200 g paste
- 200 g sunca de praga
- 4-5 ridichi
- 2 fire de ceapa verde
pentru sos:
- 2 galbenusuri
- 200 g ulei
- 1 lamaie
- 2 linguri cu smantana
- marar
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, freacă gălbenuşurile cu puţină zeama de lămâie şi un praf dle sare. încorporează treptat uleiul, ca la maiioneză. Din când în când, adaugă câte un strop de zeamă de lămâie.
La final, pune smântână şi mărarul tocat fin. Dacă sosul este prea gros, subţiază-l cu puţină apă. Amestecă sosul astfel obţinut cu pastele fierte separat şi scurse bine de apă, şunca tăiată cuburi mici, ridichile felii şi ceapa verde rondele.
Potriveşte gustul de sare şi lasă la rece câteva minute ca să se întrepătrundă aromele.
Salata de paste cu sos alb
Pofta buna!