Pâinici îndesate
PrinteazaO reteta de painici indesate din: rosii uscate, ciuperci, ulei de masline, faina, drojdie, apa si zahar.
- 3 rosii uscate
- 5 ciuperci
- ulei de masline
pentru aluat:
- 500 g faina
- 10 g drojdie
- 1 cana cu apa calduta
- 1 lingurita cu zahar
Mod de preparare:
Intr-un castron, pune apa călduţă cu sare, zahărul şi drojdia. Amestecă până când se topesc ingredientele. Presară făina în ploaie, frământă şi toarnă treptat ulei.
Acoperă aluatul şi lasă-l la crescut aproximativ 30 de minute.
Imparte aluatul în câte pâinici vrei. Presează cu podul palmei, pune câteva felii de ciuperci şi roşii uscate tocate. Adună aluatul şi aşază pâinicile într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Unge cu ulei de măsline şi lasă la cuptor, la foc moderat, 45 de minute.
Pâinici îndesate
Pofta buna!