Rosii umplute cu orez

Printeaza

O reteta delicioasa de rosii cu: patrunjel, busuioc, usturoi, sare, piper, orez.

Ingrediente:Rosii umplute cu orez

  • 5 roşii frumoase şi mari
  • 1 legătură pătrunjel
  • frunze de busuioc
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper măcinat
  • 10 linguri de orez

Mod de preparare:

Speli roşiile, tai căpăcelul de deasupra, apoi, cu un cuţit, tai de jur împrejurul roşiei şi scoţi miezul; presari sare în toate roşiile, apoi le pui cu capătul tăiat în jos, pentru a se scurge bine apa din ele. Tai partea albă şi dură din miezul roşiei, pui în robot, adaugi pătrunjel, busuioc, sare şi piper după gust.

Mixezi totul până ce rezultă o cremă, la care adaugi orezul spălat şi laşi la odihnit timp de o oră. Tapetezi o tavă de la cuptor cu hârtie de copt, aşezi roşiile, le umpli cu orezul care s-a umflat suficient, picuri peste fiecare roşie câte un pic de ulei, apoi le aşezi „pălă­riuţele” pe cap.

Rosii umplute cu orez

Rosii umplute cu orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.