Rosii umplute cu orez
PrinteazaO reteta delicioasa de rosii cu: patrunjel, busuioc, usturoi, sare, piper, orez.
- 5 roşii frumoase şi mari
- 1 legătură pătrunjel
- frunze de busuioc
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper măcinat
- 10 linguri de orez
Mod de preparare:
Speli roşiile, tai căpăcelul de deasupra, apoi, cu un cuţit, tai de jur împrejurul roşiei şi scoţi miezul; presari sare în toate roşiile, apoi le pui cu capătul tăiat în jos, pentru a se scurge bine apa din ele. Tai partea albă şi dură din miezul roşiei, pui în robot, adaugi pătrunjel, busuioc, sare şi piper după gust.
Mixezi totul până ce rezultă o cremă, la care adaugi orezul spălat şi laşi la odihnit timp de o oră. Tapetezi o tavă de la cuptor cu hârtie de copt, aşezi roşiile, le umpli cu orezul care s-a umflat suficient, picuri peste fiecare roşie câte un pic de ulei, apoi le aşezi „pălăriuţele” pe cap.
Rosii umplute cu orez
Pofta buna!