Supă cremă de pasare si ciuperci

Printeaza

Supă cremă de pasare si ciuperci

Ingrediente: Supa crema de pasare si ciuperci

  • 1 piept de pui
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 lingură făină
  • 50 g unt
  • 100 g smântână
  • 2 gălbenuşuri
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui, îl pui la fiert în 3 l de apă cu sare şi ai grijă să aduni spuma ori de câte ori se formează. în acest timp cureţi legumele şi ciupercile, le tai mărunt şi le puţin în unt.

Când carnea este bine, o scoţi, o laşi să se răcească, apoi o tai mărunt, iar legumele şi o parte din ciuperci le adaugi în supă şi le laşi să fiarbă. Ciupercile le pui la fiert separat.

Supa crema de pasare si ciuperci1

După ce legumele şi ciupercile din supă au fiert, le strecori, le mixezi, le pui din nou în oală şi o iei de pe ragaz. Freci gălbenuşurile cu smântână şi făina, adaugi puţină zeamă din oală şi torni în supă pe care o pui din nou la fiert pe foc mic, pentru 10-15 minute. La final, adaugi carnea şi ciupercile şi o serveşti imediat.

Supă cremă de pasare si ciuperci

Supa crema de pasare si ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.