Supă cremă de pasare si ciuperci
PrinteazaSupă cremă de pasare si ciuperci
- 1 piept de pui
- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 lingură făină
- 50 g unt
- 100 g smântână
- 2 gălbenuşuri
- sare
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui, îl pui la fiert în 3 l de apă cu sare şi ai grijă să aduni spuma ori de câte ori se formează. în acest timp cureţi legumele şi ciupercile, le tai mărunt şi le puţin în unt.
Când carnea este bine, o scoţi, o laşi să se răcească, apoi o tai mărunt, iar legumele şi o parte din ciuperci le adaugi în supă şi le laşi să fiarbă. Ciupercile le pui la fiert separat.
După ce legumele şi ciupercile din supă au fiert, le strecori, le mixezi, le pui din nou în oală şi o iei de pe ragaz. Freci gălbenuşurile cu smântână şi făina, adaugi puţină zeamă din oală şi torni în supă pe care o pui din nou la fiert pe foc mic, pentru 10-15 minute. La final, adaugi carnea şi ciupercile şi o serveşti imediat.
Supă cremă de pasare si ciuperci
Pofta buna!