Inimioare cu cireşe si bezea
PrinteazaO reteta de inimioare cu cirese si bezea din: galbenusuri, zahar, unt, sare, faina, zahar vanilat, ciocolata amaruie, cacao, cirese, lichior de cirese, zahar si albusuri.
pentru aluat:
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar
- 200 g unt
- un praf sare
- 125 g faina
- un plic zahar vanilat
- 300 g ciocolata amaruie
- o lingura cacao
- 400 g cirese
- 100 ml lichior de cirese
- 100 g zahar
- 100 ml apa
pentru bezea:
- 4 albusuri
- 150 g zahar
Mod de preparare:
Se freacă bine untul cu gălbenuşurile şi cu zahărul. Se topeşte ciocolata la baie de aburi şi se lasă să se răcească treptat, apoi se toarnă peste compoziţie. La final, se pun făina, sarea, zahărul vanilat si cacaua, cernute. Se toarnă compoziţia în formele de inimioară, sau în ce forme aveţi în casă, tapetate cu unt si zahăr. Se coc la 180°C.
In acest timp, se curăţă, se spală cireşele şi se scurg bine. Separat, se topeşte restul de zahăr si se diluează cu apa şi lichiorul. Se lasă să scadă la jumătate şi, la final, se pun cireşele. Se ţin câteva minute si se dau deoparte să se răcorească.
După ce s-au copt blaturile, se scot şi se lasă să se răcească. între timp, se bat bine albuşurile cu zahărul. Pe deasupra hiaturilor se pune sosul de cireşe, apoi bezeaua si se mai bagă câteva minute în cuptor. Se lasă la foc mic, până se întăreşte bezeaua de deasupra.
Inimioare cu cireşe si bezea
Pofta buna!