Inimioare cu cireşe si bezea

Printeaza

O reteta de inimioare cu cirese si bezea din: galbenusuri, zahar, unt, sare, faina, zahar vanilat, ciocolata amaruie, cacao, cirese, lichior de cirese, zahar si albusuri.

Ingrediente:Inimioare cu cireşe si bezea

pentru aluat:

  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • un praf sare
  • 125 g faina
  • un plic zahar vanilat
  • 300 g ciocolata amaruie
  • o lingura cacao
  • 400 g cirese
  • 100 ml lichior de cirese
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa

pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 150 g zahar

 

Mod de preparare:

Se freacă bine untul cu gălbenuşurile şi cu zahărul. Se topeşte ciocolata la baie de aburi şi se lasă să se răcească treptat, apoi se toarnă peste compoziţie. La final, se pun făina, sarea, zahărul vanilat si cacaua, cernute. Se toarnă compoziţia în formele de inimioară, sau în ce forme aveţi în casă, tapetate cu unt si zahăr. Se coc la 180°C.

In acest timp, se curăţă, se spală cireşele şi se scurg bine. Separat, se topeşte restul de zahăr si se diluează cu apa şi lichiorul. Se lasă să sca­dă la jumătate şi, la final, se pun cireşele. Se ţin câteva minute si se dau deoparte să se răcorească.

După ce s-au copt blaturile, se scot şi se lasă să se răcească. între timp, se bat bine albuşurile cu zahărul. Pe deasupra hiaturi­lor se pune sosul de cireşe, apoi bezeaua si se mai bagă câteva minute în cuptor. Se lasă la foc mic, până se întăreşte bezeaua de deasupra.

Inimioare cu cireşe si bezea

Inimioare cu cireşe si bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.