Drob de ciuperci

Printeaza

O reteta de drob de ciuperci din: ciuperci asortate, unt, oua, pesmet, parmezan, patrunjel, zeama de lamaie, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:Drob de ciuperci

  • un kg ciuperci asortate
  • 250 g unt
  • 3-4 oua
  • 4 linguri pesmet alb
  • 1-2 linguri parmezan
  • o legatura patrunjel
  • o radacina patrunjel
  • zeama de lamaie
  • nucsoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie feliuţe fine. Se pun într-un bol si se stropesc cu zeamă de lămâie, să nu se înnegrească. Separat, se freacă untul cu gălbe¬nuşurile, cu sare şi piper, după gust, si rădăcina de pătrunjel rasă.

In compoziţie se adaugă pesmetul alb, nucşoara si se amestecă împreună cu ciupercile. Separat, se bat albuşurile spumă si se încorporează în compoziţia de ciuperci. Se unge o tavă cu grăsime, se presară parmezan şi se toarnă ciupercile.

Se presară un strat de pătrunjel tocat mărunt, se acoperă şi se coace la 150°C. Se serveste după ce s-a răcorit.

Drob de ciuperci

Drob de ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.