Drob de ciuperci
PrinteazaO reteta de drob de ciuperci din: ciuperci asortate, unt, oua, pesmet, parmezan, patrunjel, zeama de lamaie, nucsoara, sare si piper.
- un kg ciuperci asortate
- 250 g unt
- 3-4 oua
- 4 linguri pesmet alb
- 1-2 linguri parmezan
- o legatura patrunjel
- o radacina patrunjel
- zeama de lamaie
- nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie feliuţe fine. Se pun într-un bol si se stropesc cu zeamă de lămâie, să nu se înnegrească. Separat, se freacă untul cu gălbe¬nuşurile, cu sare şi piper, după gust, si rădăcina de pătrunjel rasă.
In compoziţie se adaugă pesmetul alb, nucşoara si se amestecă împreună cu ciupercile. Separat, se bat albuşurile spumă si se încorporează în compoziţia de ciuperci. Se unge o tavă cu grăsime, se presară parmezan şi se toarnă ciupercile.
Se presară un strat de pătrunjel tocat mărunt, se acoperă şi se coace la 150°C. Se serveste după ce s-a răcorit.
Drob de ciuperci
Pofta buna!