Budincă de dovlecei cu orez si carne
PrinteazaBudincă de dovlecei cu orez si carne
- 3 dovlecei
- 200 g carne de vită
- 3 linguri orez
- 3 linguriţe unt
- 2 linguri pesmet
- sare, piper
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Speli dovleceii, îi cureţi de coajă, îi tai rondele pe care le pui la fiert în apă cu sare, iar carnea o fierbi separat în apă rece.
Inăbuşi apoi orezul (ales şi spălat) în 2 linguriţe de unt cu 1 cană de apă şi verdeaţă tocată. Pui sare şi piper după gust şi ai grijă să amesteci ca să nu se lipească.
Laşi dovleceii fierţi să se scurgă într-o strecurătoare, iar carnea fiartă o treci de două ori prin maşina de tocat şi o amesteci bine cu o linguriţă de unt.
Intr-un vas rezistent la căldură sau o cratită unsă cu unt si tapetată cu pesmet aşezi un strat de dovlecei, unul de orez, unul de carne, iar ultimul de dovlecei.
Pui vasul într-o tavă cu apă şi le dai la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit. Când e gata, răstomi budinca pe un platou şi o presari cu verdeaţă tocată.
Budincă de dovlecei cu orez si carne
Poftă bună!