Budincă de dovlecei cu orez si carne

Printeaza

Budincă de dovlecei cu orez si carne

Ingrediente:Budinca de dovlecei cu orez si carne

  • 3 dovlecei
  • 200 g carne de vită
  • 3 linguri orez
  • 3 linguriţe unt
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii, îi cureţi de coajă, îi tai rondele pe care le pui la fiert în apă cu sare, iar carnea o fierbi separat în apă rece.

Inăbuşi apoi orezul (ales şi spălat) în 2 linguriţe de unt cu 1 cană de apă şi verdeaţă tocată. Pui sare şi piper după gust şi ai grijă să amesteci ca să nu se lipească.

Laşi dovleceii fierţi să se scurgă într-o strecurătoare, iar carnea fiartă o treci de două ori prin maşina de tocat şi o amesteci bine cu o linguriţă de unt.

Intr-un vas rezistent la căl­dură sau o cratită unsă cu unt si  tapetată cu pesmet aşezi un strat de dovlecei, unul de orez, unul de carne, iar ultimul de dovlecei.

Pui vasul într-o tavă cu apă şi le dai la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit. Când e gata, răstomi budinca pe un platou şi o presari cu verdeaţă tocată.

Budincă de dovlecei cu orez si carne

Budinca de dovlecei cu orez si carne

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.