Vinete cu ardei si branza

Printeaza

O reteta de vinete cu ardei si branza din: vinete, ulei de masline, ardei, branza de capra, unt si patrunjel.

Ingrediente:Vinete cu ardei si branza

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 kg ardei rosu
  • 500 g branza de capra
  • 100 g unt
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Coci ardeii, îi cureţi, îi presari cu sare şi îi pui la scurs. Cureţi vine­tele de coajă, apoi le tai cubuleţe pe care le pui la sotat în puţin unt topit. Intr-un vas de ceramică de formă lunguiaţă, pui un strat de folie de plastic, laşi folia să cadă şi peste margini şi formezi straturi; primul de ardei copt’j al doilea de vinete, apoi ardei copti, brânza; pe care o tai felii, ardei copt, vinete, iar ultimul strat să fie de ardei copt.

La final, pui uleiul de măsline deasupra. Acoperi cu folia şi pui vasul într-o formă mai mare, pe care o umpli cu apă până la jumătatea înălţimii vasului. Dai la cuptor să fiarbă în bain-marie 90 de minute. Apoi scoţi vasul din cuptor şi îl laşi să se răcească complet.

Răstorni conţinutul şi îndepărtezi folia. Presari cu pătrunjel verde tocat.

Vinete cu ardei si branza

Vinete cu ardei si branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.