Vinete cu ardei si branza
PrinteazaO reteta de vinete cu ardei si branza din: vinete, ulei de masline, ardei, branza de capra, unt si patrunjel.
- 2 vinete mari
- 2 linguri ulei de masline
- 1 kg ardei rosu
- 500 g branza de capra
- 100 g unt
- patrunjel
Mod de preparare:
Coci ardeii, îi cureţi, îi presari cu sare şi îi pui la scurs. Cureţi vinetele de coajă, apoi le tai cubuleţe pe care le pui la sotat în puţin unt topit. Intr-un vas de ceramică de formă lunguiaţă, pui un strat de folie de plastic, laşi folia să cadă şi peste margini şi formezi straturi; primul de ardei copt’j al doilea de vinete, apoi ardei copti, brânza; pe care o tai felii, ardei copt, vinete, iar ultimul strat să fie de ardei copt.
La final, pui uleiul de măsline deasupra. Acoperi cu folia şi pui vasul într-o formă mai mare, pe care o umpli cu apă până la jumătatea înălţimii vasului. Dai la cuptor să fiarbă în bain-marie 90 de minute. Apoi scoţi vasul din cuptor şi îl laşi să se răcească complet.
Răstorni conţinutul şi îndepărtezi folia. Presari cu pătrunjel verde tocat.
Vinete cu ardei si branza
Pofta buna!