Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit
PrinteazaO reteta de vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit din: vinete, ciuperci, ficat, faina, usturoi, ceapa, paine, patrunjel, bulion si ulei.
- 3 vinete potrivit de mari
- 250 g ciuperci
- 250 g ficat prajit
- 3 linguri faina
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa mare
- 1 felie de paine
- 1 legatura de patrunjel verde
- bulion
- ulei
Mod de preparare:
Tai vinetele pe lungime. Le presari cu sare, apoi le laşi circa o oră pe hârtie pergament sl se scurgă. Dai vinetele prin făină, le prăjeşti în ulei încins şi le laşi din nou să se scurgă de grăsime pe o a alta hârtie pergament.
Scobeşti apoi vinetele cu o lingură, iar miezul îl aşezi într-un vas termorezistent, uns cu ulei şi îl introduci la cuptor. Umpli vinetele cu o compoziţie preparată din ciupercile călite, amestecate cu miezul vinetelor, cu un căţel de usturoi pisat, ficatul tăiat mărunt, ceapa tocată şi călită, pătrunjelul tocat mărunt şi o felie de miez de pâine, înmuiată în lapte şi stoarsă bine.
Torni deasupra bulion şi laşi vasul la cuptor 15 minute.
Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit
Pofta buna!