Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit

Printeaza

O reteta de vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit din: vinete, ciuperci, ficat, faina, usturoi, ceapa, paine, patrunjel, bulion si ulei.

Ingrediente:Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit

  • 3 vinete potrivit de mari
  • 250 g ciuperci
  • 250 g ficat prajit
  • 3 linguri faina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 felie de paine
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • bulion
  • ulei

 

Mod de preparare:

Tai vinetele pe lungime. Le presari cu sare, apoi le laşi circa o oră pe hârtie pergament sl se scurgă. Dai vinetele prin făină, le prăjeşti în ulei încins şi le laşi din nou să se scurgă de grăsime pe o a alta hârtie pergament.

Scobeşti apoi vinetele cu o lingură, iar miezul îl aşezi într-un vas termorezistent, uns cu ulei şi îl introduci la cuptor. Umpli vinetele cu o compoziţie preparată din ciupercile călite, amestecate cu miezul vinetelor, cu un căţel de usturoi pisat, ficatul tăiat mă­runt, ceapa tocată şi călită, pătrunjelul tocat mărunt şi o felie de miez de pâine, înmuiată în lapte şi stoarsă bine.

Torni deasupra bulion şi laşi vasul la cuptor 15 minute.

Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit

Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.