Dulceaţă de dude negre şi agrişe
PrinteazaO reteta de dulceata de dude negre si agrise din: dude negre, agrise, zahar, miere si lamaie.
- 1, 5 kg dude negre
- 500 g agrise bine coapte
- 1 kg zahar
- 2 linguri miere
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Alegeti dude negre nu prea coapte. Dudele culese trebuie pregătite imediat. Fierbeţi un sirop din zahăr, zeamă de lămâie şi 250ml apă. Când siropul s-a îngroşat, adăugaţi agrişele şi dudele spălate şi curăţate de codite.
Puneţi miereaşi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când fructele s-au înmuiat bine. Puneţi dulceaţa fierbinte în borcane, închideţi borcanele şi răsturnaţi-le 10 minute cu capacele în jos, apoi puteţi să le întoarceţi şi să le acoperiţi cu un ştergar gros până a doua zi.
Pentru siguranţă, puteţi să le ţineţi la cuptor, la foc mic 30 de minute, apoi stingeţi focul şi lăsaţi-le în cuptor până a doua zi.
Dulceaţă de dude negre şi agrişe
Pofta buna!