Dulceaţă de dude negre şi agrişe

Printeaza

O reteta de dulceata de dude negre si agrise din: dude negre, agrise, zahar, miere si lamaie.

Ingrediente:Dulceaţă de dude negre şi agrişe

  • 1, 5 kg dude negre
  • 500 g agrise bine coapte
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Alegeti dude negre nu prea coapte. Dudele culese trebuie pregătite imediat. Fierbeţi un sirop din za­hăr, zeamă de lămâie şi 250ml apă. Când siropul s-a îngroşat, adăugaţi agrişele şi dudele spălate şi curăţate de codite.

Puneţi miereaşi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când fructele s-au înmuiat bine. Puneţi dulceaţa fierbinte în borcane, închideţi borcanele şi răsturnaţi-le 10 minute cu capacele în jos, apoi pu­teţi să le întoarceţi şi să le acoperiţi cu un ştergar gros până a doua zi.

Pentru siguranţă, puteţi să le ţineţi la cuptor, la foc mic 30 de minute, apoi stingeţi focul şi lăsaţi-le în cuptor până a doua zi.

Dulceaţă de dude negre şi agrişe

Dulceaţă de dude negre şi agrişe

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.