Chiftelute umplute cu cas afumat
PrinteazaO reteta de chiftelute umplute cu cas afumat din: carne tocata, ceapa, cas afumat, usturoi, cimbru, sare si piper.
- 500 g carne tocata (amestec vita, porc)
- 1 ceapa
- 150 g cas afumat
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati ceapa, spalati-o si tocati-o cat mai marunt. Puneti carnea intr-un castron, adaugati ceapa tocata, usturoiul pisat, cimbrul, sare si piper, dupa gust.
Taiati casul in cubulete de circa 2 cm pe latura si presarati-le cu piper.Formati mici chiftelute in care puneti cate un cubulet de cas si dati-le o forma sferic.
Puneti chiftelutele pe bete de frigarui cate 4 sau 5 chiftelute pe un bat. Puneti chiftelutele astfel pragatite pe gratarul incins si frigeti-le la foc potrivit, pana cand se rumenesc frumos pe toate partile.
Serviti-le calde, cu salata de ceapa si rosii.
Chiftelute umplute cu cas afumat
Pofta buna!