Plăcintă cu carne de porc şi mere
PrinteazaPreîncălzeşte cuptorul la 6/200°C. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi prăjeşte 1 fir de praz, felii, până când se pătrunde. Adaugă 500 g carne tocată şi prăjeşte 5 min. Adaugă 150 ml vin alb, fierbe 5 min. Adaugă 400 ml sos de vită, preparat din cub concentrat fiert şi îngroşat cu făină, 1/2 legătură mentă tocată şi 2 mere, felii.
Fierbe înăbuşit 5 min, toarnă într-un vas de 2 l termorezistent. Combină în robot 350 g făină şi 200 g unt. Adaugă 2 ouă bătute şi diluate cu 3 lg lapte. Intinde aluatul în foaie de 2 cm grosime, taie pătrate, aşază deasupra umplutură. Coace 20min.
Plăcintă cu carne de porc şi mere
Pofta buna!