Plăcintă cu carne de porc şi mere

Printeaza

Preîncălzeşte cuptorul la 6/200°C. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi prăjeşte 1 fir de praz, felii, până când se pătrunde. Adaugă 500 g carne tocată şi prăjeşte 5 min. Adaugă 150 ml vin alb, fierbe 5 min. Adaugă 400 ml sos de vită, preparat din cub concentrat fiert şi îngroşat cu făină, 1/2 legătură mentă tocată şi 2 mere, felii.

Fierbe înăbuşit 5 min, toarnă într-un vas de 2 l termorezistent. Combină în robot 350 g făină şi 200 g unt. Adaugă 2 ouă bătute şi diluate cu 3 lg lapte. Intinde aluatul în foaie de 2 cm grosime, taie pătrate, aşază deasupra umplutură. Coace 20min.

Plăcintă cu carne de porc şi mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.