Ruladă de ouă umplută cu legume
PrinteazaRuladă de ouă umplută cu legume
- 4 ouă
- 4 linguri smântână
- 6 linguri făină
- 100 ml lapte
- 250 g fasole verde
- 250 g conopidă
- 100 g unt sau margarină
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile, apoi adaugi 5 linguri făină în ploaie, smântână, albuşurile bătute spumă şi sare după gust. Amesteci cu grijă ca să nu se lase compoziţia, apoi torni aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi îl dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 de minute.
In acest timp, pregăteşti umplutura: speli fasolea şi conopida, tai fasolea bucăţi, desfaci conopida în bucheţele şi le înăbuşi în unt. Când s-au înmuiat torni laptele, pui făina, potriveşti gustul de sare, piper şi amesteci ca să se lege compoziţia.
După ce a scăzut sosul, iei compoziţia de pe foc şi presari verdeaţa tocată fin. Aluatul copt îl răstorni pe un prosop curat, îl rulezi cât e fierbinte şi-l laşi aşa 5 minute.
Il desfaci apoi, întinzi compoziţia de legume şi rulezi. Pui rulada într-o tavă unsă cu unt şi o mai dai la. cuptor pentru 10 minute.
Ruladă de ouă umplută cu legume
Poftă bună!
Ce bine arata!