Tartă de zmeură
PrinteazaO reteta de tarta de zmeura din: faina, zahar, sare, unt, ou, gem de zmeura si zmeura.
aluat fraged:
- 250 g faina
- 75 g zahar
- sare
- 150 g unt
- 1 ou
si:
- 200 g gem zmeura
- 500 g zmeura
Mod de preparare:
Amestecaţi făina şi zahărul pe o suprafaţă de lucru, adăugaţi amidonul şi formaţi o adâncitură în mijlocul făinii. Tăiaţi untul bucăţi mici şi presăraţi-le în jurul adânciturii. Adăugaţi oul în mijloc, turnaţi 2-3 linguri apă rece şi amestecaţi aluatul cu un cuţit, aşa încât să se formeze firimituri, apoi frământaţi-l cu mâinile.
Formaţi o sferă, înfăşuraţi-o în folie alimentară şi lăsaţi-o cca. 30 de minute la frigider. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. întindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi tapetaţi cu el o formă de plăcintă (0 26 cm), lăsând o margine liberă, înţepaţi-l cu o furculiţă.
Acoperiţi-l cu hârtie de copt şi lăsaţi-l cca. 20 de minute la cuptor, apoi lăsaţi să se răcească pe un fund de bucătărie, după ce i-aţi îndepărtat hârtia de copt. Incălziţi gemul uşor şi întindeţi 3/4 din el peste blat. Alegeţi zmeura, presăraţi-o peste blat şi turnaţi restul de gem.
Tartă de zmeură
Poftă bună!