Tartă de zmeură

Printeaza

O reteta de tarta de zmeura din: faina, zahar, sare, unt, ou, gem de zmeura si zmeura.

Ingrediente:Tartă de zmeură

aluat fraged:

  • 250 g faina
  • 75 g zahar
  • sare
  • 150 g unt
  • 1 ou

si:

  • 200 g gem zmeura
  • 500 g zmeura

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina şi zahărul pe o suprafaţă de lucru, adăugaţi amidonul şi formaţi o adâncitură în mijlocul făinii. Tăiaţi untul bucăţi mici şi presăraţi-le în jurul adânciturii. Adăugaţi oul în mijloc, turnaţi 2-3 linguri apă rece şi amestecaţi aluatul cu un cuţit, aşa încât să se formeze firimituri, apoi frământaţi-l cu mâinile.

Formaţi o sferă, înfăşuraţi-o în folie alimentară şi lăsaţi-o cca. 30 de minute la frigider. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. întindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi tapetaţi cu el o formă de plăcintă (0 26 cm), lăsând o margine liberă, înţepaţi-l cu o furculiţă.

Acoperiţi-l cu hârtie de copt şi lăsaţi-l cca. 20 de minute la cuptor, apoi lăsaţi să se răcească pe un fund de bucătărie, după ce i-aţi îndepărtat hârtia de copt. Incălziţi gemul uşor şi întindeţi 3/4 din el peste blat. Alegeţi zmeura, presăraţi-o peste blat şi turnaţi restul de gem.

Tartă de zmeură

Tartă de zmeură

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.