Desert cu inghetata, bezele si fructe de padure

Printeaza

O reteta de desert cu inghetata, bezele si fructe uscate din: frisca, branza mascarpone, extract de vanilie, zahar pudra, bezele, capsuni, gem de capsuni si zahar tos.

Ingrediente:Desert cu inghetata, bezele si fructe de padure

  • 300 ml frisca
  • 250 g branza mascarpone sau iaurt gras
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 g bezele gata preparate
  • 200 g capsuni, taiate marunt
  • 3 linguri gem de capsuni

pentru sirop:

  • 250 g capsuni, taiate felii
  • 4 linguri zahar tos

 

Mod de preparare:

Tapetează o tavă de copt chec cu folie adezivă, lăsând multă folie pe margine, pentru a înfăşură apoi parfeul. Cu un mixer, bate frişca împreună cu brânza mascarpone sau cu ia­urtul, esenţa de vanilie şi zahărul pudră, până se îngroaşă, dar nu până se întăreşte.

Rupe bezelele în bucăţi mici şi încorporează-le în crema de frişca.Amestecă căpşunile cu gemul şi în­corporează în cremă. Toarnă acest amestec în forma de chec, acoperă cu folia adezivă şi dă la conge­lator timp de 4 ore. înainte de a servi, lasă acest parfe să se dezgheţe puţin (5-10 minu­te), apoi desfă folia.

Răstoarnă pe un platou, taie felii şi serveşte. Pentru sirop, pune feliile de căp­şuni şi zahărul tos într-o cratiţă şi ţine-le la foc mic, până se topeşte zahărul, iar căpşunile se înmoaie. Lasă-l să se răcească şi serveşte-l cu parfeul.

Desert cu inghetata, bezele si fructe de padure

Desert cu inghetata, bezele si fructe de padure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.