Desert cu inghetata, bezele si fructe de padure
PrinteazaO reteta de desert cu inghetata, bezele si fructe uscate din: frisca, branza mascarpone, extract de vanilie, zahar pudra, bezele, capsuni, gem de capsuni si zahar tos.
- 300 ml frisca
- 250 g branza mascarpone sau iaurt gras
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingura zahar pudra
- 100 g bezele gata preparate
- 200 g capsuni, taiate marunt
- 3 linguri gem de capsuni
pentru sirop:
- 250 g capsuni, taiate felii
- 4 linguri zahar tos
Mod de preparare:
Tapetează o tavă de copt chec cu folie adezivă, lăsând multă folie pe margine, pentru a înfăşură apoi parfeul. Cu un mixer, bate frişca împreună cu brânza mascarpone sau cu iaurtul, esenţa de vanilie şi zahărul pudră, până se îngroaşă, dar nu până se întăreşte.
Rupe bezelele în bucăţi mici şi încorporează-le în crema de frişca.Amestecă căpşunile cu gemul şi încorporează în cremă. Toarnă acest amestec în forma de chec, acoperă cu folia adezivă şi dă la congelator timp de 4 ore. înainte de a servi, lasă acest parfe să se dezgheţe puţin (5-10 minute), apoi desfă folia.
Răstoarnă pe un platou, taie felii şi serveşte. Pentru sirop, pune feliile de căpşuni şi zahărul tos într-o cratiţă şi ţine-le la foc mic, până se topeşte zahărul, iar căpşunile se înmoaie. Lasă-l să se răcească şi serveşte-l cu parfeul.
Desert cu inghetata, bezele si fructe de padure
Pofta buna!