Frigarui cu vinete

Printeaza

O reteta de frigarui cu vinete din: vinete, ardei grasi, cartofi, usturoi, patrunjel verde, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • 2 ardei grasi rosii
  • 9 cartofi noi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 10 frunze de busuioc
  • 2 linguri otet balsamic
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii şi tăiati-i în sferturi. Puneţi-i la fiert pentru 10 minute în apă cu sare. Scurgeţi-i apoi de apă şi lăsaţi-i la răcit. Tăiaţi ardeii în cubuleţe. Tăiaţi vinetele în felii pe lungime şi prăjiţi-le într-o tigaie antiaderentă, pe ambele părţi.

Pisaţi usturoiul mărunt şi amestecati-l într-o piuliţă cu sare şi cu pătrunjel tocat. Ungeţi cu această pastă feliile de vinete, rulaţi-le şi înşiraţi rulourile pe betele de frigărui, alternativ cu cartofi, frunze de busuioc şi cubulete de ardei.

Prăjiţi frigăruile pe grătar, întorcându-le pe toate părţile. înainte de a le servi, stropiţi-le cu oţet balsamic.

Frigarui cu vinete

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.