Frigarui cu vinete
PrinteazaO reteta de frigarui cu vinete din: vinete, ardei grasi, cartofi, usturoi, patrunjel verde, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper.
- 3 vinete
- 2 ardei grasi rosii
- 9 cartofi noi
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel verde
- 10 frunze de busuioc
- 2 linguri otet balsamic
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii şi tăiati-i în sferturi. Puneţi-i la fiert pentru 10 minute în apă cu sare. Scurgeţi-i apoi de apă şi lăsaţi-i la răcit. Tăiaţi ardeii în cubuleţe. Tăiaţi vinetele în felii pe lungime şi prăjiţi-le într-o tigaie antiaderentă, pe ambele părţi.
Pisaţi usturoiul mărunt şi amestecati-l într-o piuliţă cu sare şi cu pătrunjel tocat. Ungeţi cu această pastă feliile de vinete, rulaţi-le şi înşiraţi rulourile pe betele de frigărui, alternativ cu cartofi, frunze de busuioc şi cubulete de ardei.
Prăjiţi frigăruile pe grătar, întorcându-le pe toate părţile. înainte de a le servi, stropiţi-le cu oţet balsamic.
Frigarui cu vinete
Pofta buna!