Tarte cu mure şi cremă de vanilie

Printeaza

Tarte cu mure şi cremă de vanilie din: faina, coaja de lamaie, zahar, sare, unt, mure, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, amidon si frisca.

Ingrediente:

blat:

  • 350 g faina
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 120 g zahar
  • sare
  • 240 g unt

in plus:

  • 250 g mure
  • 85 gg zahar
  • 250 ml lapte
  • miezul de la 1/2 baton de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 1 1/2 linguri amidon
  • 150 g frisca

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, coajă de lămâie, zahăr, sare şi fulgi de unt. Se modelează o bilă de aluat şi se înfăşoară în folie transparentă; se dă la frigider 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C. Se întinde o foaie de aluat din care se decupează 12 cerculeţe ( 10 cm).

Cu ele se îmbracă forme mici de brioşe (0 6 cm) unse în prealabil; se coc cca 20 min. Se pregătesc murele şi se presară peste ele 45 g zahăr. Se dă în fiert laptele cu miez de vani­lie. Separat se bat gălbenuşurile cu restul de 40 g zahăr şi amidonul; se înglobează laptele, turnând în fir subţire.

Se lasă să se îngroaşe la foc mijlociu, amestecând. Se acoperă budinca rezultată şi se lasă să se răcească. Se înglobează apoi frişca bătută. 4 Se lasă să se răcească blaturile, se des­prind din forme şi se aşază crema şi fructele.

Tarte cu mure şi cremă de vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.