Tarte cu mure şi cremă de vanilie
PrinteazaTarte cu mure şi cremă de vanilie din: faina, coaja de lamaie, zahar, sare, unt, mure, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, amidon si frisca.
blat:
- 350 g faina
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 120 g zahar
- sare
- 240 g unt
in plus:
- 250 g mure
- 85 gg zahar
- 250 ml lapte
- miezul de la 1/2 baton de vanilie
- 3 galbenusuri
- 1 1/2 linguri amidon
- 150 g frisca
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, coajă de lămâie, zahăr, sare şi fulgi de unt. Se modelează o bilă de aluat şi se înfăşoară în folie transparentă; se dă la frigider 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C. Se întinde o foaie de aluat din care se decupează 12 cerculeţe ( 10 cm).
Cu ele se îmbracă forme mici de brioşe (0 6 cm) unse în prealabil; se coc cca 20 min. Se pregătesc murele şi se presară peste ele 45 g zahăr. Se dă în fiert laptele cu miez de vanilie. Separat se bat gălbenuşurile cu restul de 40 g zahăr şi amidonul; se înglobează laptele, turnând în fir subţire.
Se lasă să se îngroaşe la foc mijlociu, amestecând. Se acoperă budinca rezultată şi se lasă să se răcească. Se înglobează apoi frişca bătută. 4 Se lasă să se răcească blaturile, se desprind din forme şi se aşază crema şi fructele.
Tarte cu mure şi cremă de vanilie
Pofta buna!