Prăjitură cu alune şi fructe

Printeaza

O reteta de prajitura cu alune si fructe din: unt, zahar, zahar vanilinat, oua, faina, praf de copt, alune, lapte, amaretto, coacaze si fulgi de migdale.

Ingrediente:

  • 300 g unt
  • 300 g zahar
  • 2 linguri zahar vanilinat
  • 6 oua
  • 750 g faina
  • 1 1/2 pachet praf de copt
  • 300 g alune macinate
  • circa 200 ml lapte
  • 170 ml Amaretto
  • cate 25 g coacaze si afine
  • 50 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi într-un castron untul, zahărul, zahărul vanilinat şi ouăle, apoi bateţi-le cu mixerul.

La final, adăugaţi făina, praful de copt şi alunele măcinate, alternativ cu laptele şi lichiorul şi amestecaţi bine.

Pregătiţi fructele şi lăsaţi-le să se scurgă. încorporaţi-le în amestecul de mai sus. Ungeţi cu grăsime o tavă adâncă sau tapetaţi-o cu hârtie pentru copt.

Turnaţi aluatul şi întindeţi-l cu o lingură. Presăraţi-l cu fulgii de migdale şi coaceţi-l cca. 50 de minute.

La final încercaţi-l cu scobitoarea. Dacă nu este gata, mai coaceţi-l 5-10 minute.

Scoateţi prăjitura din cuptor, lăsaţi-o să se răcească pe un fund de bucătărie, apoi tăiaţi-o bucăţi. Eventual, presăraţi-o cu zahăr pudră şi serviţi-o.

Prăjitură cu alune şi fructe

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.