Prăjitură cu alune şi fructe
PrinteazaO reteta de prajitura cu alune si fructe din: unt, zahar, zahar vanilinat, oua, faina, praf de copt, alune, lapte, amaretto, coacaze si fulgi de migdale.
- 300 g unt
- 300 g zahar
- 2 linguri zahar vanilinat
- 6 oua
- 750 g faina
- 1 1/2 pachet praf de copt
- 300 g alune macinate
- circa 200 ml lapte
- 170 ml Amaretto
- cate 25 g coacaze si afine
- 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi într-un castron untul, zahărul, zahărul vanilinat şi ouăle, apoi bateţi-le cu mixerul.
La final, adăugaţi făina, praful de copt şi alunele măcinate, alternativ cu laptele şi lichiorul şi amestecaţi bine.
Pregătiţi fructele şi lăsaţi-le să se scurgă. încorporaţi-le în amestecul de mai sus. Ungeţi cu grăsime o tavă adâncă sau tapetaţi-o cu hârtie pentru copt.
Turnaţi aluatul şi întindeţi-l cu o lingură. Presăraţi-l cu fulgii de migdale şi coaceţi-l cca. 50 de minute.
La final încercaţi-l cu scobitoarea. Dacă nu este gata, mai coaceţi-l 5-10 minute.
Scoateţi prăjitura din cuptor, lăsaţi-o să se răcească pe un fund de bucătărie, apoi tăiaţi-o bucăţi. Eventual, presăraţi-o cu zahăr pudră şi serviţi-o.
Prăjitură cu alune şi fructe
Poftă bună!