Supă de varză cu sfeclă rosie si cartofi
PrinteazaO reteta de supa de varza cu sfecla rosie si cartofi din: sfecla rosie, varza alba, cartofi, cepe, morcovi, ardei, leustean, sare si ulei.
- 1/2 sfecla rosie
- 1/2 varza alba
- 3-4 cartofi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei rosu
- 1 legatura leustean
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi varza, apoi o dai prin râzătoare şi la fel procedezi şi cu sfecla roşie. Toci ceapa, iar ardeiul îl tai mărunt, apoi le căleşti împreună în puţin ulei, într-o oală de 5 l. Când s-au înmuiat ceapa şi ardeiul, adaugi şi morcovii daţi prin râzătoare, apoi varza şi sfecla roşie.
Adaugi apă şi laşi să fiarbă totul. Apoi adaugi cartofii, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi. Când e gata supa, potriveşti gustul de sare şi adaugi leuşteanul. Dacă scade apa, să nu adaugi apă rece, ci apă încălzită, pentru a completa apa scăzută.
Supă de varză cu sfeclă rosie si cartofi
Pofta buna!