Supa de fasole verde ardeleneasca

Printeaza

Supa de fasole verde ardeleneasca din: fasole verde, slanina afumata, rosii, patrunjel, zer, smantana si ceapa verde.

Ingrediente:

  • 600-800 g fasole verde
  • 200 g slanina afumata
  • 3-4 rosii proaspete
  • 20 g frunze de patrunjel
  • zer sau otet, dupa gust
  • 100 g smantana
  • fire de ceapa verde

 

Mod de preparare:

Cureţi, speli şi rupi fasolea verde în două, apoi o pui să fiarbă într-o oală cu apă fierbinte şi sare.

Separat, tai mărunt slănina, toci mărunt ceapa verde, amesteci şi pui amestecul peste fasole (când e fiartă), adaugi roşiile tăiate în patru şi mai laşi să fiarbă.

Presari supa cu pătrunjel verde tocat, acreşti cu zer (sau oţet).

Dregi zupa cu smântână, doar când se serveşte în blide (farfurii), fierbinte.

 

Supa de fasole verde ardeleneasca

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • ciorba de fasole verde ardeleneasca
  • supa de fasole verde ardeleneasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.