Supa de fasole verde ardeleneasca
PrinteazaSupa de fasole verde ardeleneasca din: fasole verde, slanina afumata, rosii, patrunjel, zer, smantana si ceapa verde.
Ingrediente:
- 600-800 g fasole verde
- 200 g slanina afumata
- 3-4 rosii proaspete
- 20 g frunze de patrunjel
- zer sau otet, dupa gust
- 100 g smantana
- fire de ceapa verde
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi rupi fasolea verde în două, apoi o pui să fiarbă într-o oală cu apă fierbinte şi sare.
Separat, tai mărunt slănina, toci mărunt ceapa verde, amesteci şi pui amestecul peste fasole (când e fiartă), adaugi roşiile tăiate în patru şi mai laşi să fiarbă.
Presari supa cu pătrunjel verde tocat, acreşti cu zer (sau oţet).
Dregi zupa cu smântână, doar când se serveşte în blide (farfurii), fierbinte.
Supa de fasole verde ardeleneasca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de fasole verde ardeleneasca
- supa de fasole verde ardeleneasca